Pieczeń Wielkanocna
Skł.: 100 g baraniny
1 łyżka oliwy
szczypta ziół prowansalskich
1/4 l rosołu
Baraninę drobno pokroić i obsmażyć na oleju. Dodać zioła prowansalskie i rosół. Gotować 30 min. Można też podać ziemniaki rozgniecione z wodą.
Pieczony kurczaczek
Skł.: 1 mała pierś z kurczaka
1 łyżeczka masła
1 porcja pasty witaminowej dla zwierząt
Pierś z kurczaka dusić ok. 30 min. na maśle, następnie wyjąć i posmarować pastą witaminową. Pokroić mięso na kawałki
Gulasz nerkowy
Skł.: 1/2 nerki wołowej
1 łyżka gotowanego makaronu
1 łyżeczka płatków owsianych
Nerkę wołową moczyć 3-4 godziny w mleku, następnie dusić w szybkowarze ok. 10 min. Pokroić na kawałki. Wymieszać z makaronem i posypać płatkami.
Nie zapomnieć podzielić się z kotem
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz